T: 61 659 37 55

E: sklep@swietywojciech.pl

WYSYŁKA

dostawa

JUŻ OD

Kuchnia bez konserwantów czyli wytwarzanie żywności w domu

Liczba stron:
193
Oprawa:
twarda
ISBN:
978-83-7971-042-3
Tłumacz:
Edyta Tkaczyk-Borówka
Rok wydania:
2017
Wydanie:
Wyd. I
Wydawnictwo:
Jedność
Rodzaj:
KSIĄŻKA
SZCZEGÓŁOWE INFORMACJE

Rewolucyjny przewodnik dotyczący wytwarzania żywności. Uczy, jak odżywiać się zdrowo, bo w sposób w pełni świadomy, i jak jednocześnie zaoszczędzić pieniądze oraz ograniczyć produkcję śmieci. Autorka dzieli się z nami całym swoim doświadczeniem, pokazując, że można samemu wyprodukować każdy rodzaj żywności i że nie jest to wcale trudne. Dzięki jej wskazówkom bez problemu przygotujemy i podstawowe produkty, takie jak mąki, makarony, słodycze, sery, napoje, przetwory, lody, i te nietypowe, jak tofu, miso, tempeh czy seitan.Korzystając z przepisów z niniejszej książki, z radością będziemy robić domowe pierożki, naturalne jogurty i pachnące pieczywo, zamiast kupować mrożonki, zupki w proszku czy batoniki. Odkryjemy też sposoby długiego przechowywania żywności bez stosowania jakichkolwiek dodatków. Dopełnieniem książki jest rozdział poświęcony zorganizowaniu ogródka warzywnego na balkonie, byśmy mogli w sposób ekologicznie zrównoważony samodzielnie hodować wszystko, co potrzebne do zdrowego odżywiania się.Lisa Casali prowadzi blog ecocucina.org poświęcony żywności ekologicznej, jest autorką książek kulinarnych. Od wielu lat idealnie łączy świadomość ekologiczną z pasją do gotowania i znajomością zasad zdrowego odżywiania. Prowadzi programy telewizyjne dotyczące samodzielnego wytwarzania żywności oraz alternatywnego stylu życia (Rai 1, Rai 3). Jest konsultantką WWF do spraw kampanii na rzecz zrównoważonego odżywiania. Współpracuje z czasopismami i serwisami internetowymi. Niniejsza książka nawiązuje do reprezentowanej przez nią filozofii ograniczenia szkodliwego wpływu człowieka na środowisko poprzez wzrastającą samowystarczalność w kuchni oraz odżywianie się w sposób coraz bardziej świadomy i zdrowy.Odbiorcy:- wszyscy, którzy szukają naprawdę zdrowej żywności i chcą wcielać w życie idee ruchów ekologicznych- osoby, którym choć raz przemknęło przez myśl, że może warto wrócić do źródeł i zacząć przygotowywać posiłki zupełnie samodzielnie, uwalniając się od gotowych produktów wytwarzanych przemysłowo.Dlaczego warto sięgnąć po tę książkę?- pozycja obowiązkowa dla wszystkich, którzy chcą odżywiać się w pełni świadomie i absolutnie zdrowo– dzięki wskazówkom, których udziela niezwykle kompetentna autorka, przekonają się, że w nowoczesnej kuchni można przygotowywać potrawy zupełnie od podstaw i wcale nie jest to trudne

Nowe Towar niedostępny 9788379710423 29,70
CENA DETALICZNA45,00 zł
NASZA
CENA
29,70

DOSTĘPNOŚĆ:

Brak

Dostawa już od 2,99 zł
Recenzje czytelników
Średnia ocen: Brak ocen
5 gwiazdek
4 gwiazdki
3 gwiazdki
2 gwiazdki
1 gwiazdka

Dodaj swoją recenzję

Mam konto

Nie mam konta

 

Skorzystaj z konta

Zaloguj się
Recenzje czytelników

CI, KTÓRZY WYBRALI TEN PRODUKT, KUPILI TAKŻE:

7 sakramentów świętych. Kolorowanka z zabawami

-27%

7 sakramentów świętych. Kolorowanka z zabawami

D. Thomas Halpin FSP

KSIĄŻKA

4,95 zł

3,62 zł
Quiz gimnazjalny

-67%

Quiz gimnazjalny

(opr.) Anna i Tomasz Wełniak

KSIĄŻKA

15,00 zł

5,00 zł
Dzieje Polski opowiedziane dla młodzieży

-22%

Dzieje Polski opowiedziane dla młodzieży

Feliks Koneczny

KSIĄŻKA

49,00 zł

38,23 zł
Chłopiec z Wadowic. Biografia Świętego Jana Pawła dla dzieci(wydanie specjalne)

-25%

Chłopiec z Wadowic. Biografia Świętego Jana Pawła dla dzieci(wydanie specjalne)

Małgorzata Skowrońska, ks.Robert Nęcek, Agnieszka Skórzewska

KSIĄŻKA

34,90 zł

26,18 zł
Ta strona używa cookies. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. akceptuję