T: 61 659 37 55

E: sklep@swietywojciech.pl

WYSYŁKA

dostawa

JUŻ OD

Kuchnia bez konserwantów czyli wytwarzanie żywności w domu

Liczba stron:
193
Oprawa:
twarda
ISBN:
978-83-7971-042-3
Tłumacz:
Edyta Tkaczyk-Borówka
Rok wydania:
2017
Wydanie:
Wyd. I
Wydawnictwo:
Jedność
Rodzaj:
KSIĄŻKA
SZCZEGÓŁOWE INFORMACJE

Rewolucyjny przewodnik dotyczący wytwarzania żywności. Uczy, jak odżywiać się zdrowo, bo w sposób w pełni świadomy, i jak jednocześnie zaoszczędzić pieniądze oraz ograniczyć produkcję śmieci. Autorka dzieli się z nami całym swoim doświadczeniem, pokazując, że można samemu wyprodukować każdy rodzaj żywności i że nie jest to wcale trudne. Dzięki jej wskazówkom bez problemu przygotujemy i podstawowe produkty, takie jak mąki, makarony, słodycze, sery, napoje, przetwory, lody, i te nietypowe, jak tofu, miso, tempeh czy seitan.Korzystając z przepisów z niniejszej książki, z radością będziemy robić domowe pierożki, naturalne jogurty i pachnące pieczywo, zamiast kupować mrożonki, zupki w proszku czy batoniki. Odkryjemy też sposoby długiego przechowywania żywności bez stosowania jakichkolwiek dodatków. Dopełnieniem książki jest rozdział poświęcony zorganizowaniu ogródka warzywnego na balkonie, byśmy mogli w sposób ekologicznie zrównoważony samodzielnie hodować wszystko, co potrzebne do zdrowego odżywiania się.Lisa Casali prowadzi blog ecocucina.org poświęcony żywności ekologicznej, jest autorką książek kulinarnych. Od wielu lat idealnie łączy świadomość ekologiczną z pasją do gotowania i znajomością zasad zdrowego odżywiania. Prowadzi programy telewizyjne dotyczące samodzielnego wytwarzania żywności oraz alternatywnego stylu życia (Rai 1, Rai 3). Jest konsultantką WWF do spraw kampanii na rzecz zrównoważonego odżywiania. Współpracuje z czasopismami i serwisami internetowymi. Niniejsza książka nawiązuje do reprezentowanej przez nią filozofii ograniczenia szkodliwego wpływu człowieka na środowisko poprzez wzrastającą samowystarczalność w kuchni oraz odżywianie się w sposób coraz bardziej świadomy i zdrowy.Odbiorcy:- wszyscy, którzy szukają naprawdę zdrowej żywności i chcą wcielać w życie idee ruchów ekologicznych- osoby, którym choć raz przemknęło przez myśl, że może warto wrócić do źródeł i zacząć przygotowywać posiłki zupełnie samodzielnie, uwalniając się od gotowych produktów wytwarzanych przemysłowo.Dlaczego warto sięgnąć po tę książkę?- pozycja obowiązkowa dla wszystkich, którzy chcą odżywiać się w pełni świadomie i absolutnie zdrowo– dzięki wskazówkom, których udziela niezwykle kompetentna autorka, przekonają się, że w nowoczesnej kuchni można przygotowywać potrawy zupełnie od podstaw i wcale nie jest to trudne

Nowe Towar niedostępny 9788379710423 28,46
CENA DETALICZNA45,00 zł
NASZA
CENA
28,46

DOSTĘPNOŚĆ:

Brak

Dostawa już od 2,99 zł
Recenzje czytelników
Średnia ocen: Brak ocen
5 gwiazdek
4 gwiazdki
3 gwiazdki
2 gwiazdki
1 gwiazdka

Dodaj swoją recenzję

Mam konto

Nie mam konta

 

Skorzystaj z konta

Zaloguj się
Recenzje czytelników

CI, KTÓRZY WYBRALI TEN PRODUKT, KUPILI TAKŻE:

Chłopiec z Wadowic. Biografia Świętego Jana Pawła dla dzieci(wydanie specjalne)

-25%

Chłopiec z Wadowic. Biografia Świętego Jana Pawła dla dzieci(wydanie specjalne)

Małgorzata Skowrońska, ks.Robert Nęcek, Agnieszka Skórzewska

KSIĄŻKA

34,90 zł

26,18 zł
Dzieje Polski opowiedziane dla młodzieży

-28%

Dzieje Polski opowiedziane dla młodzieży

Feliks Koneczny

KSIĄŻKA

49,00 zł

35,28 zł
7 sakramentów świętych. Kolorowanka z zabawami

-30%

7 sakramentów świętych. Kolorowanka z zabawami

D. Thomas Halpin FSP

KSIĄŻKA

4,95 zł

3,47 zł
Quiz gimnazjalny

-67%

Quiz gimnazjalny

(opr.) Anna i Tomasz Wełniak

KSIĄŻKA

15,00 zł

5,00 zł
Ta strona używa cookies. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. akceptuję