T: 61 659 37 55

E: sklep@swietywojciech.pl

WYSYŁKA

dostawa

JUŻ OD

Wypieki w tradycji klasztornej. Chleb powszedni i świąteczne specjały

Petra Altmann

Liczba stron:
156
Wymiary:
175 x 195mm
Oprawa:
miękka ze skrzydełkami
ISBN:
978-83-7516-236-3
Tłumacz:
Renata Baranowska
Rok wydania:
2010
Wydanie:
Pierwsze
Wydawnictwo:
Wydawnictwo Świętego Wojciecha
Rodzaj:
KSIĄŻKA
SZCZEGÓŁOWE INFORMACJE

Dawniej w każdym klasztorze znajdowała się piekarnia. Zakony były samowystarczalne i wypiekano tam wszystko, co potem spożywano, przede wszystkim chleb, ale również placki, ciasteczka oraz słodkie i pikantne przysmaki. Zwłaszcza na duże święta kościelne wypiekano prawdziwe specjały, aby osłodzić sobie nimi życie. Dr Petra Altmann, specjalizująca się w zwyczajach i życiu klasztornym, uchyla przed nami rąbka tajemnicy klasztornej tradycji piekarskiej, wzbogacając ja legendami i historią powstania przysmaków.

W książce podano 85 przepisów na najbardziej ulubione dania i dotąd niepublikowane recepty z piekarni opactwa cysterek Oberschönenfeld, w Gessertshausen w Szwabii. Te słodkie i pikantne przysmaki będące częścią tradycji klasztornej można bez kłopotu przygotować również w domu.

Nowe Towar niedostępny 9788375162363 5,00
NASZA
CENA
5,00

DOSTĘPNOŚĆ:

Brak

Dostawa już od 2,99 zł
Recenzje czytelników
Średnia ocen: Brak ocen
5 gwiazdek
4 gwiazdki
3 gwiazdki
2 gwiazdki
1 gwiazdka

Dodaj swoją recenzję

Mam konto

Nie mam konta

 

Skorzystaj z konta

Zaloguj się
Recenzje czytelników
Ta strona używa cookies. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. akceptuję