Używamy cookies aby ułatwić korzystanie ze sklepu. Zgodnie z dyrektywą dotyczącą prywatności w sieci, musimy zapytać o Twoją zgodę na zapisywanie plików cookies. Dowiedz się więcej.
Emocje na talerzu. Jak odbudować zdrową relację z jedzeniem
Ilość stron | 208 |
---|---|
ISBN | 9788380538443 |
Wydawca | Słowne |
Oprawa | miękka |
Obecna cena jest najniższą (od 30 dni).
- Bezpieczne płatności
- 14 dni na zwrot
- Dostawa już od 9.99 PLN
Dlaczego głodne są twoje emocje, a nie żołądek? Warto przyjrzeć się bliżej naszej relacji z jedzeniem. Czy jest ono jedynie paliwem, czy gości w naszym życiu zdecydowanie częściej, niż to potrzebne?
Odpowiedzmy sobie na pytania:
• Czy gdy dopada nas smutek, zamiast z kimś porozmawiać, sięgamy po czekoladę?
• Czy sukcesu nie nagradzamy na przykład wystawną kolacją?
• Jakim przysmakiem próbujemy zrekompensować sobie strach i samotność i czy na pewno po nim czujemy się lepiej?
Powinno się jeść, by żyć, a nie żyć, by jeść. Pora umieścić siebie wyżej na liście priorytetów, nie zagłuszać bólu jedzeniem. Nie bać się go poczuć, w końcu każda emocja jest po coś. Dajmy sobie uwagę, troskę i czułość zamiast kolejnego ciastka. I co najważniejsze, nauczmy się wyrażać nasze emocje, zamiast je zajadać. Ta książka ci w tym pomoże!
-opis pochodzi od Wydawcy